var man kan köpa din nästa begagnade bil

Det finns många olika sätt att köpa en begagnad bil, som att köpa från en oberoende återförsäljare eller gå en auktion.

Även om det finns fördelar och nackdelar med varje alternativ, kan du i slutändan får en hel del av någon av dem om du spelar dina kort rätt. Här ska vi diskutera de flesta av de vanligaste metoderna för att köpa en begagnad bil, och saker att se upp för med var och en.

En av de dyrare ställena att köpa en begagnad bil är en auktoriserad återförsäljare. Men dessa platser är oftast ganska generösa med sin handel ins, och erbjuder en ganska hög nivå av kundservice och kvalitetssäkring. De bara brukar sälja en eller två olika bilmärken, så om du behöver ett större urval, bör du leta någon annanstans.

Om du känner att du behöver en viss nivå av kundservice och kvalitetssäkring, men vill ha ett större utbud än vad som finns på franchiseavtal återförsäljare, så du kanske vill överväga att köpa en bil från en oberoende återförsäljare. De är oftast lite billigare än sina franchiseavtal motsvarigheter, och ge liknande goda handelsförbindelser ins, så att de kan vara ett bra sätt att ta besväret med att köpa en begagnad bil.

Bil Stormarknader kan vara bra ställen att plocka upp nästan nya bilar till låga priser, och brukar ge dig mer av ett val än andra typer av återförsäljare. Men de tenderar att vara ganska oflexibel om priserna, och de sällan erbjuder erbjudanden inbyte. Att köpa en bil från en bil stormarknad kan också innebära ett antal dolda kostnader, och många av deras bättre uppmärksammade erbjudanden är inte tillgängliga för alla fordon. Vidare, själva bilarna tenderar ofta att vara import, och att de inte har samma rykte för bra kundservice som oberoende eller franchise återförsäljare.

Annonser kan vara ett bra ställe att leta efter billiga begagnade bilar från privata säljare, men det är också en av de mest tidskrävande sätt att köpa en begagnad bil. Du har nästan ingen juridisk comeback när man köper från en privat säljare, så det är viktigt att ordna en besiktning innan du åta sig att köpa.

Auktioner är förmodligen den mest spännande ställen att köpa begagnade bilar, och ibland kan du sluta med ett riktigt kap. Se till och komma överens tidigt så att du kan ge bilarna en snygg över i fullt dagsljus, och undvika att få ryckas med av spänningen i auktionen, vilket ibland kan leda till vissa sjuk rekommenderas köp.

Du kan nu köpa bilar direkt över internet, vilket är en av de billigaste och mest bekväma sätt att göra det. Men köper du ofta sight unseen, så om du inte är beredd att ta risken, se till att du åtminstone få någon form av garanti med bilen. Arrangera betalning och uppbörd kan vara knepigt, men om bilen i fråga är relativt nära, behöver detta inte vara ett problem.