uk bilförsäkring – göra ett påstående

Om du har oturen att ha en olycka i Storbritannien, måste du veta några av grunderna ins-and-outs av hur man gör anspråk på din brittiska bilförsäkring.

personskada

Det första du bör göra efter en bilolycka är att kontrollera och se om någon i bilen eller någon av de andra bilarna har skadats. Om de har, bör du omedelbart ringa för medicinsk hjälp (ambulans). När du har gjort detta, tänk på att du kan behöva inkludera en medicinsk rapport som en del av olycka påstående.

Ring polisen

Beroende på hur allvarlig olyckan, kanske du vet behöver ringa polisen.

24-timmars assistans

Enligt lag ska du ha en kopia av din bilförsäkring certifikat med dig i bilen hela tiden. Inkluderat i detta kommer att vara en 24-timmars hotline telefonnummer som du kan ringa om du råkar vara inblandad i en olycka. Du måste ringa detta nummer och fråga dem vad de förfaranden som du ska ta. Kom ihåg, i Storbritannien kan ha en av flera olika klasser av bilförsäkring (t.ex. tredje part eller heltäckande), så de steg du behöver ta kommer att variera beroende på detta och de förfaranden som införts av din bil försäkring leverantör.

Även i telefon med din bil försäkringsbolag, kom ihåg att be dem att skicka ett formulär olycka rapport. Olyckan formulär bör vara ganska självförklarande, men om du har några problem att fylla detta, då är det ett bra ideal att du ringer ditt försäkringsbolag och klara upp eventuella missförstånd innan du skickar detta formulär.

Samla bevis för olyckan

Ha gett ditt försäkringsbolag och bad om hjälp, är det en bra idé att samla vissa bevis om olyckan. Detta kan inkludera att ta namnen på eventuella ögonvittnen och / eller ta fotografier av olyckan (mobilkameror är användbara för detta ändamål).

Reparationer av din bil

Det är mycket viktigt att du förstår att eventuella kostnader som du ådrar med avseende på din bil efter en olycka är för ditt eget konto (dvs du betalar) om du inte har kommit överens om dessa på förhand med ditt försäkringsbolag. Som sådant är det inte en bra idé efter en olycka för att bara ta bilen bort till ett garage och har reparationer gjorts – som ni kan hitta din bil försäkringsbolag inte kommer överens om att ersätta dig. Långt mer förnuftigt är att ringa företaget bilförsäkring först och fråga dem om det finns någon specifik garage i ditt område där du måste ta bilen för reparation.

Spara kvitton för alla utgifter

Även om du tycker att det är osannolikt att du kommer att få ersättning för kostnaden, om du har en olycka och kommer att göra ett påstående med din bil försäkringsbolag då är det viktigt att du håller ett mottagande av de sammanlagda faktiska utgifterna. Tänk på att om du inte har ett register över bekostnad, är det högst osannolikt att din bil försäkringsbolag kommer att ersätta dig.