olycksfall i arbetet saker som du bör veta

Miljontals människor lider arbetsolyckor varje år. Dessa kan variera från slinker resulterar i blåmärken på tredje gradens brännskador. Oavsett vad skadan är eller hur olycksfall i arbetet inträffar, är det viktigt att det utreds fullständigt och korrekt åtgärd vidtas.

Den vanligaste missuppfattningen om olycksfall i arbetet är att de bara brukar förekomma på byggarbetsplatser eller i industriella miljöer. Men detta är inte fallet, är antalet arbetsrelaterade skador som inträffar varje år ökar och dessa är inte begränsad till fall från skador till följd av felaktiga utrustningar eller snubbla över en platta. Du kanske har ådragit kontakteksem eller förlust av synen i en kontorsmiljö. Arbetsskador är inte miljön specifika och de kan hända var som helst.

Arbetsgivarens ansvar

Olyckor händer. Men din arbetsgivare har ett ansvar för att minimera riskerna för dessa inträffar så mycket som möjligt. För att göra detta måste de hålla sig till hälso-och säkerhetsregler, tillhandahålla regelbunden utbildning och lämpliga instruktioner och även se till att all utrustning du har tillgång till är säkra och väl underhållna. De måste också slutföra riskbedömningar som är lämpligt.

Om du drabbas av en skada som ett resultat av din arbetsgivares vårdslöshet då du kanske vill söka råd om ersättningskrav.

Saker att tänka på

Göra en personskada fordran mot en arbetsgivare kan ofta vara ett skrämmande. Många människor är oroliga med följderna att fordran kommer att ha på sin anställning därför är det viktigt att känna till fakta och söka vägledning i frågan i inledningsskedet.

Du kan vara orolig för att bli sedd som en “bråkmakare” men om du har lidit en skada på grund av arbetsgivarens försumlighet, kan effekterna av skadan inte bara skada dig, men din familj och din ekonomi.

Din arbetsgivare är skyldig att förse dig med en säker arbetsmiljö och rätt säkerhetsinstruktioner. Om de misslyckas denna skyldighet, kan resultatet bli förödande för dig.

Arbetsgivarna bör ha försäkring på plats för att täcka olyckor som inträffar i arbetsmiljön och bra arbetsgivare bör vara villiga att bistå och hjälpa till i händelse av att du har lidit en skada på lokaler.

Göra en fordran

Den viktigaste aspekten av en personskada påstående är skuld. Om din arbetsgivare eller en extern part var att skylla för din olycka på jobbet så är det möjligt att du kan ha ett giltigt ersättningskrav.

Tala till en personskada advokat kommer att ge dig en möjlighet att diskutera din situation och ge dig råd om det bästa tillvägagångssättet.