bilförsäkring förnyelse tips

Det är dags att förnya din bilförsäkring, men vilka funktioner bör du leta efter i en ny politik? Vill du välja baserat på enbart priset, eller är andra faktorer såsom sjukvård och en bra bonusökning rabatt mer värdefullt för dig?

När få offerter från försäkringsbolag, bör du vara beväpnad med en lista med frågor precis som de som ovan. Prisjämförelsesajter kan hjälpa till med sökandet, vilket gör det enklare och snabbare, men kom ihåg att många företag nu föredrar att annonsera direkt.

När man jämför offerter från företag bilförsäkring finns det flera viktiga saker du bör titta efter. Nummer ett är det no-fordringar bonus. Besparingarna kan variera från en snyggt 58% från ettåriga anspråk fri, till ynka 27%.

Efter fyra eller fem år, bör din no-fordringar rabatt öka så du måste fastställa exakt hur mycket det kommer att vara värt i framtiden. Vissa försäkringsbolag erbjuder upp till 70% rabatt, vilket innebär att det inte finns någon verklig motivering att byta varje år för att göra det mesta av nya kunder bonusar och incitament.

Varnas dock att vissa försäkringsbolag kommer att minska din no-fordringar bonus rabatt med mer än 20% om du gör ett påstående. Så kom ihåg att ställa dessa specifika frågor för varje försäkringsbolag.

Det finns ofta mer än en person som använder någon bil i en familj, men dessa andra namngivna förare börja samla en no-fordringar bonus? Detta är av särskilt intresse för föräldrar försäkrar sina nyutexaminerade tonåringar. Marknaden är staplade mot tonåringar får sin egen försäkring så läggs till mamma och pappas politik är oftast ett mycket billigare alternativ. Men om de inte kan samla en no-fordringar bonus, då är det logiskt för dem att faktiskt ta ut sin egen politik så snart som möjligt.

Du måste också jämföra vad som händer i händelse av en olycka. Vad är artighet bil som? Är du begränsad till att besöka vissa verkstäder att få din bil reparerad? Omfattar politik sjukvårdskostnader och rättsskydd? Detta är saker som inte automatiskt kommer att tänka på när man köper en ny politik och även kan lägga till priset på en standard policy kan sluta spara dig pengar och stress senare.

Slutligen, vill du köpa på nätet eller via telefon? Du kan oftast få en rabatt för att köpa på nätet, men några av de bästa och mest specifika politik är endast tillgängliga per telefon. Så det är värt att kolla båda. Om du har frågor, talar till en person som är långt mer affektiva än att läsa de vanliga frågor nätet.