5 saker att titta efter i inkomstskydd försäkring

Inkomstskydd försäkring blir mer och mer populärt som Storbritannien oroar redundans, men vad ska du letar efter i en policy? Här är vår guide till att hitta luckan.

1) Hur mycket vill du ha för att få betalt?
Resultat skydd försäkring kommer att täcka upp till högst 70% av din inkomst om du inte kan arbeta på grund av olycka eller sjukdom. Ju mer du väljer att täcka, desto dyrare din politik vara. Hur mycket pengar skulle du behöver för att behålla din nuvarande livsstil? Om det inte är 70% av din inkomst, så kanske fundera försäkra mindre att hålla kostnaderna nere.

2) Hur länge vill du att få betalt för?
Inkomstskydd försäkring kan betala dig gagnar upp tills du kommer tillbaka till arbetet, eller fram till pensionsåldern. Dock kommer vissa politikområden betalar endast ut under högst 12 månader. Ofta ersättningsperioden kommer att påverka kostnaden för er politik, så tänk på det noga. Om du skulle utveckla en allvarlig kronisk sjukdom och kunde inte återvända till arbetet får 12 månaders skydd inte tillräckligt-så inte rabatt en längre omfattas sikt om du har råd.

3) Vill du ha redundans omslaget?
Redundans locket kan tas ut vid sidan av kåpan för olycksfall och sjukdom. Detta kommer att betala ut om du får gjort redundans genom något val av ditt eget. Redundans försäkring kan vara användbart skydd, men det kommer bara att betala ut under högst 12 månader, oavsett längden på din olycka och sjukdom politik. Om du inte hittar ett jobb inom denna tid så är du fast med ditt sparande eller om förmåner.

4) Hur länge får man sjuklön?
Gapet mellan arbetslösa och er politik betalar ut kallas din uppskjuten period, och ju längre det är, kommer det billigare politiken vara. Om du får en lång period av sjuklön från din arbetsgivare än det är ingen mening att få inkomst skydd för att täcka den tidsram-få din politik att börja när du betalat mer pengar. Detta sätt ditt bidrag kommer att vara lägre.

5) Vilket jobb skulle du vilja vara täckt för?
Den bästa typen av inkomst skydd politik kommer att betala dig om du inte är tillräckligt bra för att gå tillbaka till jobbet titel du hade innan du blev sjuk. Billigare politik kommer att sluta betala ut så fort du är tillräckligt bra för att gå tillbaka till något jobb, oavsett om du är utbildad eller behörig att göra det. Detta är en annan viktig sak att tänka på när man tittar på en policy.

Resultat skyddet kan vara ett komplicerat ämne, så använd en jämförelse webbplats för att göra ditt val enklare!