titel försäkring vad är det, och skulle jag ha det

Fastighetstransaktioner har ett sätt att skapa en hel del pappersarbete och över tid, kan det pappersarbete verkligen börja lägga upp. Det är inte möjligt i alla fall att hålla exakt räkna på hur många gånger en bit av egendom har bytt ägare, om du bor i en äldre del av en stad som har varit etablerad i generationer, kanske titeln på din egendom gå tillbaka generationer och landa ännu längre än så.

Tänk om man byter titel i fastigheter som en lång kedja. Som med alla långa kedja, det finns många punkter längs vägen där det kan finnas svaga punkter. När det gäller fastigheter, kommer dock en svag punkt inte leda till en trasig kedja, kommer det att leda till en hel del juridiskt arbete. Denna rättsliga arbete innebär ofta stora avgifter för svaranden (vanligtvis den aktuella titeln ägaren) samt eventuella skadestånd som betalas ut.

Dessa svaga länkar i fastighetsbranschen titeln kedja uppstår när något tidigare hänt att ifrågasätta det verkliga ägandet av titeln. Den nuvarande innehavaren av egendom får inte ens ha varit vid liv (hennes morföräldrar kanske inte ens varit vid liv!) När felet i fråga inträffade, men det kommer att vara den nuvarande ägaren som betalar avgifterna för att försvara sin titel.

Titel försäkring är ett sätt att försäkra att avgifterna för forskning, bosättning och juridiska avgifter betalas inte av den aktuella titeln innehavaren utan av försäkringsbolaget. Det är en mycket praktisk sak att ha när det finns en tvist eftersom forska denna typ av krav kan ta år och en hel del timmar in i, och oftast en sökande inte efter egenskapen men efter en dollar belopp på nuvarande värde.

Med det sagt, är det lätt att se varför folk skulle vilja ha titeln försäkring, men inte alla faktiskt behöver det? Tja, statistiken stöder verkligen inte det. Titel försäkringsbolag har den bästa avkastningen för sina aktieägare någon av försäkringar specialister, spenderar endast ca 4,5% av deras totala premie bidrag i faktiska krav. Det är en mycket, mycket låg siffra, en som indikerar att titeln frågor inte fjädra upp väldigt ofta. Men är det värt priset för titel försäkring om man innehar titeln i ett land som USA, som använder en dokumentation, snarare än en registrering, system för titel innehavare, ett system som har flera inneboende brister.

Om du håller titeln på land i delar av den industrialiserade världen än USA, är du ännu mindre sannolikt att behöva titel försäkring. Fortfarande, om marken eller egendom som du köper kommer med en chans för bestridande (i Kanada land hävdar olika inhemska grupper är ett bra exempel) så du kanske vill överväga att ta ut en politisk titel försäkring.