tio saker att göra efter en bilolycka

Ett. Bara ta ett djupt andetag. Få lugn och försöka slappna av. Vi vet hur svårt det är. Efter en krasch, kan en person som känner ett brett spektrum av känslor – chock, skuld, rädsla, nervositet, eller ilska – som alla är normala. Men ta ett par djupa andetag för att lugna ner. Den lugnare du är, desto bättre förberedd du är att hantera situationen.

2. Kontrollera för skador. Liv och hälsa är viktigare än skada på fordon. När du är osäker eller om du har drabbats av en 911 skada rop på hjälp eller en ambulans.

Tre. Håll dig själv och andra säkra. Om du inte kan få ut av din bil – eller är det inte säkert att prova – hålla din plats fastspänt, slå på dina varningsblinkers, sedan ringa 911 och vänta på hjälp att komma fram.

4. Om olyckan är liten och det finns inga allvarliga skador, flytta bilar till en säker plats, hellre än att riskera att vara i rörelse trafiken.

Fem. Ring polisen, även om olyckan är ringa. För försäkrings-och juridiska skäl är det viktigt att ha en korrekt och officiell polisrapport på fil.

6. Skriv inte något dokument om det inte är för polisen. Ge endast nödvändig och begärd information till polisen. Inte frivilligt inte din personliga tillstånd, mental sinnesstämning, eller något samband med olyckan. Detta kommer att hjälpa skydda mot post-olycka rättsliga åtgärder.

7. Jag kan inte understryka detta nog, men göra omedelbara anteckningar om olyckan, inklusive de specifika skador på alla inblandade fordon. Om namnet på den automatiska registreringen och / eller försäkring skiljer sig från namnet på den andra föraren, fastställa förhållandet. Skriv allt detta ner.

8. Få vittne namn och telefonnummer, kommer människor som såg kollisionen stanna för en kort tid, men oftast lämna innan polisen anländer. Andra bilister, passagerare eller fotgängare kan vara kritiska vittnen, så se till att få sina namn och telefonnummer.

9. Var artig, men aldrig berätta för andra förare eller polisen som du tror att olyckan var ditt fel, även om du gör. Likaså, anklaga inte de andra förarna av att vara på fel på den här gången. Alla är oftast skakas upp direkt efter en olycka, och det är klokt att ange bara fakta. Begränsa din diskussion om olyckan till polisen och din advokat. Även om de faktiska omständigheterna är pinsamt eller skadar dig, vara sanningsenlig.

10. Om du har en kamera eller kameratelefon hands, och det är säkert att göra så, kan det vara till hjälp att fotografera olycksplatsen. Det är en bra idé att hålla en engångskamera i handskfacket i nödsituationer.