sjukförsäkring planer för den blivande modern

Spänningen över en graviditet kan enkelt förvandlas till ångest och oro om en kvinna inte har någon sjukförsäkring. Graviditeten Diskrimineringslagen av 1978 skapades för att hålla gravida kvinnor från att diskrimineras när det gäller sjukförsäkring. Tyvärr gäller denna lag inte företag med färre än 15 anställda eller enskilda hälsopolitiken. Även om en kvinna har sjukförsäkring, får graviditet inte täckas om en ryttare till politiken köps. Dessa ryttare är dyra, har begränsad täckning och oftast har väntetider från sex månader till mer än ett år. En rapport från den nationella kvinnodagen Law Center år 2009 visade att endast 13% av 3600 nationella politiken täckt graviditet. Även med dessa svårigheter finns det alternativ för gravida kvinnor som är utan sjukförsäkring.
Den genomsnittliga kostnaden för en normal graviditet, vilket inkluderar prenatal och post partum vård, kan vara allt från $ 10.000 till $ 12.000 så det är viktigt att hitta någon typ av sjukförsäkring. För kvinnor som anses låga inkomster finns statliga program som Medicaid och WIC som kan hjälpa till med sjukvård och nutrition. Det finns också ett federalt program som heter CHIP (barns hälsa Insurance Program). Dessa program drivs av Department of Health (DHS) och även om du inte uppfyller kraven för Medicaid, kan det finnas andra program som finns tillgängliga. DHS kommer att kunna ge dig användbar information.
Ett annat alternativ är en Health Care rabatt Program. Detta är inte sjukförsäkring så det finns ingen väntetid, avdragsgill, självrisk eller befintlig klausul. Vissa rabatter kan vara upp till 50%. Du kan också tala med din läkare eller klinik om eventuella rabatter de kan ge dig, såsom en kassarabatt eller de kanske kan ställa upp en avbetalningsplan. Dessutom, det finns några kliniker som tillhandahåller medicinska tjänster på en glidande skala som går enligt din inkomst. Dessa alternativ kommer att sänka din totala graviditet kostnader.
Många sjukhus har egna moderskap planer för kvinnor som är oförsäkrade. Planerna omfattar mödravård, ultraljud, labb, sjukhus och leveranskostnader och post partum vård för en fast avgift. Den genomsnittliga kostnaden är ca $ 2,500. Kostnaden kan vara lite högre om du har en c-avsnitt. Om sjukhuset inte har egen moderskap planen, kan de inrätta en månatlig betalning plan för dig.
Birthing center är tillgängliga för kvinnor som inte har hög risk graviditeter. Dessa centra är bemannade med barnmorskor som har flera års erfarenhet av att leverera bebisar. Centren erbjuder paketpriser som inkluderar prenatal och postpartum vård, förlossningarna klasser och leverans. Det finns en mer personlig och hemtrevlig känsla i en födelseprocess centrum och de är oftast belägna nära ett sjukhus, i händelse av en nödsituation.
Det finns många alternativ där ute för att dra nytta av. Jämför alla alternativ och fördelar tillgängliga för dig innan du gör ett beslut. Detta kommer att hjälpa dig att hitta den bästa plan som passar dina specifika behov.