par rekommenderas att teckna försäkring

Försäkring är viktigt om du planerar att flytta ihop med din partner för att börja ett nytt liv, enligt en ledande irländsk kropp. Nya råd som utfärdats av FSA uppmuntrar par att överväga de olika sätt på vilka de kan skydda sina pengar och besparingar. Tips har publicerats av kroppen som syftar till att skydda din ekonomi så flyttar hem och köpa en fastighet är så problemfri som möjligt.

Ett effektivt sätt att behålla kontrollen över ditt hushåll utgifter är att sätta ihop en budget som information du och din partners månatliga utgifterna. Du kanske vill överväga delade objekt på denna lista, som mat och produkter för ditt hem. Vissa par tycker om att ta ut gemensamma bankkonton för att täcka gemensamma kostnader. Dessutom kan du ställa in regelbundna inbetalningar till gemensamma besparingar och investeringar för framtida behov din familj.

Det är också klokt att ha en ständig back up av kontanter som kan hjälpa dig bör du ställas inför arbetslöshet eller sjukdom som kan hindra dig att arbeta, vilket kan störa din inkomst. Andra mycket viktiga utgifter att tänka på om du försöker att sträcka på hushållsbudgeten är bil-och hemförsäkring. Politik är utformade för att täcka kostnaderna för händelser som du kanske inte kan finansiera sig själv.

Till exempel, om ditt nya hem är drabbade av översvämningar och blir beboeligt, kommer du att få betala för reparationer på dina byggnader och innehåll ur egen ficka. Men om du omfattas av en heltäckande hemförsäkring du kommer att få medel för att hjälpa dig att återställa din egendom till sin forna glans. Du kommer sannolikt att finna att många händelser täcks för när du tar ut försäkring, t.ex. fallande träd, översvämningar, bränder och stormar, vilket betyder att detta är en viktig del av din månatliga budget.

Förutom att ge skydd mot effekterna av ogynnsamma väderförhållanden, kommer er politik också se till att du får medel bör de försäkrade innehållet i ditt hem blir skadad eller stulen. Så om du är utsatt för stöld eller inbrott och dina dyra elektriska varor ryckte, kommer du att kunna ersätta dem lättare. Förutom ditt hem, är det rekommenderat att du tar ut bilförsäkring för att skydda din bil och ekonomi. Försäkringsgivare tenderar att erbjuda tre olika nivåer av skydd som kan anpassas för att passa din individuella ekonomiska situation.