hur man får prisvärda sjukförsäkring North Carolina

Att hitta prisvärda sjukförsäkring North Carolina är ett hett ämne i dessa dagar, men är verkligen ett realistiskt mål som vi alla borde ha. Hälsa försäkringspremier har ökat under åren och nu cirka 16% av alla North Carolina invånare inte bär någon sjukförsäkring.

Men det finns saker som du kan göra för att hålla dina premier sjukförsäkring i schack och det hela börjar med en hälsosam livsstil. Detta innebär att utöva och äta en väl balanserad kost varje dag. Gör dina promenader runt kvarteret med din hund eller partner lite snabbare så att du utöva lite mer energi. Cykling eller simning är andra former av stor övning som inte behöver kosta dig mycket pengar och gör utövandet roligt.

Inte använder någon tobaksprodukt (cigaretter, cigarrer, tugga, etc) bidrar till en hälsosammare livsstil. Beroende på bäraren, tobak användarna betalar 10-30% mer för sjukförsäkring än gör icke tobaksanvändare. Om du var en tobak användare när du först köpte sjukförsäkring och har sedan helt och har inte använt tobak under de senaste 12 månaderna, bör du kontakta din agent som du kan få tobaken kurs bort från er politik.

En av de viktigaste bidragsgivarna att göra prisvärda sjukförsäkring North Carolina svårt att få är övervikt. År 2008 var sjuttio procent av männen och femtiosex procent av kvinnorna överviktiga i North Carolina. Försäkringsgivare ut mycket mer för premier på grund av vikt eftersom den är direkt knuten till kostsamma sjukdomar såsom diabetes och kranskärlssjukdom. Den goda nyheten är att om du gör ändringar i din livsstil kommer du inte bara sänka dina premier sjukförsäkring, men du kommer också att känna en mycket bättre och troligen lever ett längre liv.

Om du redan följer dessa riktlinjer och är friska, det finns saker du kan göra idag för att göra din sjukförsäkring mer överkomliga. Ett av de enklaste ändringar du kan göra är att öka din avdragsgill. Till exempel, om du för närvarande har en individuell självrisk på $ 1000 genom att öka detta till $ 2.000 eller mer kan du enkelt minska dina premier med 25% eller mer. Många gånger kommer du att spara mer i premier än vad du skulle behöva betala ut om du var tvungen att använda din självrisk.

Ett annat alternativ för att sänka dina kostnader sjukförsäkring är genom att välja en kvalificerad hög självrisk Health Plan (HDHP). Dessa planer har inte copay s för mottagningsbesök och receptbelagda läkemedel. Eftersom du är mer ansvarig för mindre utgifter, kan dessa planer spara vanligtvis den genomsnittliga familjen 30-50% i månatliga premier förutom att ge några ytterligare skatt besparingar.

Om du följer stegen ovan kommer du vara säker på att göra prisvärda sjukförsäkring North Carolina verklighet.