försäkring information för villaägare – vad du bör veta

Här finns information om försäkring för villaägare. Det är grundläggande information som du bör veta innan du köper husägare försäkring.

Vad husägare försäkring?

Husägare försäkring ingår följande omfattningar:

Hus struktur täckning – Det lönar sig att reparera eller bygga om ditt hem efter att den skadats av brand, rök, blixtar, vandalism, VVS läckor, explosioner eller stormar.

Personlig egendom täckning – Det lönar sig att byta er personliga ägodelar – kläder, möbler, vitvaror, elektronik, verktyg, sportutrustning mm – när de har stulits eller skadats av brand, rök, blixtnedslag, skadegörelse, VVS läckor, explosioner eller stormar.

Personligt ansvar täckning – Detta skyddar dig mot stämningar när du, din familj eller dina husdjur orsaka kroppsskada eller egendomsskada till andra människor. Det lönar dina advokatkostnader och skadestånd som domstolen.

Förlust av användning täckning – Det betalar dina tillfälliga uppehälle när ditt hem är repareras på grund av skador orsakade av eld, rök, blixtar, vandalism, VVS läckor, explosioner eller stormar. Det täcker ditt hotell räkningar, räkningar restaurang, och övriga kostnader tills du flyttar in i ditt hem.

Hur mycket försäkring behöver jag?

Hus struktur – Mängden av denna täckning täckningen bör vara tillräckligt för att bygga ditt hem i fall det är förstört. Att räkna ut hur mycket det skulle kosta att bygga om ditt hem, be en lokal byggare eller fastighetsmäklare vad byggkostnaderna per kvadratmeter är i ditt område, och sedan multiplicera detta belopp från ditt hem ytor.

Personlig egendom – Mängden av denna täckning bör vara tillräckligt för att ersätta dina personliga ägodelar. Att räkna ut beloppet, ta en inventering av allt du äger och använder det totala värdet som mängden täckning. Er politik kan ha begränsningar för dyra objekt som smycken, pälsar, bestick, och datorer, så be ditt försäkringsbolag om så är fallet och köpa extra försäkring för dessa poster vid behov.

Personligt ansvar – Mängden av denna täckning bör vara tillräckligt för att täcka dina tillgångar i händelse du är stämd. De flesta vanliga politik ger en minst $ 100.000 värde av ansvarsförsäkring, men om du har en massa tillgångar som du kan köpa mer täckning

Förlust av användning – Mest politik ger förlust av användning täckning motsvarande 20% till 25% av beloppet för ditt hus struktur täckning. Om du känner att du behöver mer, kommer vissa företag att sälja dig en obegränsad mängd täckning.

Var kan jag få billig husägare försäkring?

Det bästa sättet att få billig husägare försäkring är att jämföra shop. Det finns försäkringar jämförelse webbplatser där du kan offerter från olika företag så att du kan jämföra dem och välja den billigaste. Du kan också få pengar att spara artiklar och försäkringsrådgivning från försäkringsbolag experter på de bästa jämförelse webbplatser (se nedan).