bästa tips för effektiv bilförsäkring jämförelse

Tips för bilförsäkring jämförelse
För att göra att du får ut det bästa av din bilförsäkring jämförelse forskning här är några användbara tips.

Ett. gå online
Det finns några mycket enkla att använda bil webbplatser försäkring jämförelse som kan ta alla krångel och stress av att jämföra politik. Dessa jämförelse webbplatser kan erbjuda produkter från alla ledande försäkringsbolag och även några av de mindre oberoende leverantörer. Detta ger dig ett stort utbud av strategier att välja mellan på bara klicka på en knapp.

2. framställas
Innan du börjar titta på jämförelse bilförsäkring webbplatser du behöver ha viss grundläggande information redo att gå. För att återgå relevanta citat måste du mata in vissa uppgifter som kan inkludera:
• Dina uppgifter – försäkringsbolag kommer att kräva några personliga uppgifter (namn, adress och telefonnummer). Du kommer inte att behöva lämna några finansiella detaljer såsom ditt bankkonto eller kreditkortsnummer i detta skede så var försiktig med någon hemsida / leverantör som kräver dessa uppgifter innan du kan fortsätta.
• Körning historia – du kan behöva för att ge information om din drivande post, inklusive hur länge du har kört och om du har några punkter på din licens eller körning relaterade övertygelser.
• Bilförsäkring Record – Du kan också bli ombedd att ge en fullständig bild av din bilförsäkring historia inklusive den politik ni har ägt, några krav som du har gjort och din no-fordringar bonus kvot.
• Bil information – du kommer att bli skyldiga att lämna uppgifter om din bil innan du kan få offerter för bilförsäkring jämförelse. Detta inkluderar märke, modell och registreringsnummer. Även du kan bli ombedd att ge det uppskattade värdet av din bil (du kan kontrollera detta genom att titta på liknande bilar till salu), din årliga körsträcka, där du håller din bil när den inte används (uppfart, parkeringsplatser eller garage) och även fordonets användning (inrikes, pendling, arbete).

Tre. vara ärlig
Det kan vara frestande att förvränga din information när det gäller bilförsäkringar jämförelse. Till exempel säkerhet är en stor fråga med bilförsäkring och du kan spara pengar genom att se din bil är skyddad mot tjuvar. Detta innebär att om du berättar ditt försäkringsbolag du har ett installerat ett larm och parkera bilen i ett låst privat garage du kan få lägre premier.

Men om detta inte är sant och ditt försäkringsbolag reda ut eventuella påståenden du gör kommer att vara ogiltiga och er politik kommer att annulleras. Det kan också vara mycket svårt att få försäkring i framtiden. Alltid bara ange fakta om din försäkring ansökningsblankett och när du begär offerter för bilförsäkring jämförelse.