5 sätt att sänka din husägare försäkring

Husägare försäkring är en av de saker som vi är glada att vi har när det är en nödsituation, men resten av tiden vi slags ogillar betala. Det verkar vettigt, eftersom vi redan har tillräckligt med räkningar fyllning brevlådan varje månad, tack så mycket. Nu finns det inget sätt att få täckning för gratis, men det finns några sätt du kan sänka det belopp som du betalar varje månad för din husägare försäkring. Låt oss ta en titt på fem sätt du kan sänka din premie:

Ett. Åka runt och jämföra

Bara för att du har varit med samma försäkringsbolag för en stund, men det betyder inte att du måste stanna med dem. I dessa tider är det lätt att använda Internet för att jämföra priser och täckning mellan olika bolag. Ring försäkringsgivare eller bläddra sina webbplatser för att se vad de erbjuder för villaägare i ditt område. Du kan också kontakta din avdelning statliga försäkringar, som kan räkna priserna på de stora försäkringsbolagen i ditt tillstånd.

2. Fråga om rabatter baserade på lojalitet.

Om du aldrig be ditt försäkringsbolag för en rabatt, får du aldrig en. Men om du har varit kund i mer än tre år, kanske du kan förhandla fram en 5% rabatt på din premie. Vissa försäkringsbolag kommer att ge dig 10% rabatt om du har varit med dem mer än sex år. Var inte rädd för att låta dem veta att du shoppa runt och jämföra dem med andra försäkringsgivare. Det är mycket troligt att de kommer att vara villiga att sänka sina priser lite för att hålla dig ombord.

Dessutom kommer vissa försäkringsbolag sänka dina priser om du är över 55, så se och kontakta dem om du har haft en födelsedag och nått denna magiska numret. Du kan få en rabatt på så mycket som 10-15%.

Tre. Hem säkerhet kan leda till en rabatt.

Ett annat sätt du kan kvalificera sig för en rabatt är om du har installerat ett system för inrikes säkerhet. Försäkringsgivare vet betyder det att du är mindre benägna att bli offer för ett brott, så de är mindre benägna att behöva göra en stor betala ut till dig. Du behöver inte nödvändigtvis att installera ett stort larmsystem med massor av prylar och sirener. Du kanske kan få en rabatt genom att bara låta försäkringsbolaget vet att du har lagt till rökdetektorer, dead-bult lås, lås för dina fönster, timers för dina tänder, och rörelsestyrda utomhus belysning.

4. Höj din självrisk för en mindre månatlig betalning.

Husägare försäkring har många av samma regler som bilförsäkring, och en av dem är att om du är villig att betala en högre självrisk (detta betyder det belopp du är villig att betala själv i händelse av ett inbrott, brand , naturkatastrof, etc.), kommer de debitera dig mindre varje månad. Enkelt öka din avdragsgill från $ 500 till $ 1000 kan minska din premie med 25%.

Fem. Kombinera dina försäkringar.

Många företag kommer att erbjuda en 5-15% rabatt om du använder dem för alla dina försäkringar behov (dvs. husägare försäkring och bilförsäkring). Detta kommer troligen att visa sig vara billigare än att ha separata strategier för allt du vill försäkra.