tillfällig sjukförsäkring 101

Behovet av tillfälliga sjukförsäkring kan hända av olika anledningar: mellan jobb, strejk,, säsongsbetonat anställd etc. Även vanligtvis kallas kort sikt sjukförsäkring, är tillfällig sjukförsäkring utfärdas för en begränsad tidsperiod, typiskt från 30 dagar till 12 månader. Tillfälliga sjukförsäkring är tänkt att vara en kortsiktig lösning på tillfälliga problem, och alltid har ett visst slutdatum. I vilket fall, kan du bli förvånad över att det är lättare att kvalificera sig för en sådan plan än det är för den traditionella längre sikt eller permanent, plan.

Den främsta orsaken tillfälliga sjukförsäkring är lättare att kvalificera sig för än permanent sjukförsäkring har att göra med den risknivå som ett försäkringsbolag tar. Med en kortsiktig plan är försäkringsbolaget accepterar inte en långsiktig risk. Men med permanent sjukförsäkring, en individ potentiellt kan stanna på samma politik tills han eller hon är berättigad till Medicare vid 65 års ålder.

Ansökningsprocessen är också typiskt enklare för tillfällig sjukförsäkring. Typiskt är bara några frågor som krävs för att bestämma lämpliga. Några av de vanligaste frågorna ber om något som för närvarande innehas politik och när de planeras upphöra, något pågående graviditet, om du har du nekats sjukförsäkring i det förflutna, och några tidigare medicinska tillstånd du har behandlats för (t.ex. cancer , diabetes, hjärtproblem, stroke, blodstörningar, historia av alkohol eller drogberoende, HIV, etc.).

Som du kanske tror, ??kommer din rätt till tillfällig sjukförsäkring beror på din sjukdomshistoria och hur du svarar på frågorna ovan. Tillfälliga hälsa planer i allmänhet inte täcker tidigare villkor, vilket är ytterligare en anledning att de är lättare att få. Ändå kan du fortfarande vara berättigad till någon av dessa planer, men skulle sannolikt inte få några fördelar för behandling av dina redan befintlig skick. Följaktligen är underwriting processen för tillfälliga sjukförsäkring mycket kortare än det är för permanent planer. I de flesta fall, om du uppfyller kraven, kan du förvänta dig täckning för att börja inom 24 timmar att tillämpa.

Slutligen, även om det är lättare att kvalificera sig för tillfälliga sjukförsäkring, är det oftast klokt att tänka på de försäkringar som endast ett “stop gap” lösning för att få dig med tills du är berättigad till en bättre, långsiktig plan. Dessutom, även om kortsiktiga täckning är mindre omfattande, att vara utan täckning är riskabelt, och med tanke på den relativa lätthet med vilken du kan ta emot en kortsiktig politik, det är verkligen ingen anledning att inte skydda dig själv och du familj.